.::My NuffNaNG::.

.::SalAM PerSAuDArAAn::.

.::WeLcOmE::.

.::PeNGiKUt SeTiA Ku::.

27 June 2010

MEnGapA Kaum YahUdi BiJak

Salam untuk kali ini aku nak utarakan tentang fakta mengapa kaum yahudi laknatullah itu bijak dalam segala hal yang termasuk dalam kehidupan kita seharian..


Diantara mereka amatlah hebat dalam bidang,perhotelan,fesyen,kejuruteraan,saintis,muzik dan yang paling hebat ialah didalam bidang perniagaan dimana mereka menguasai hampir 70% diseluruh dunia.


Diantara amalan-amalan yang dilakukan oleh mereka :


1.Bermula semasa proses kehamilan lagi dimana bila seseorang wanita itu hamil maka mereka akan membeli buku-buku berkaitan dengan matematik dan suami dan isteri itu bersama-sama menyelesaikan masaalah matematik itu,kerna pada mereka dengan cara itu mereka melatih janin didalam supaya turut berfikir.


2.Semasa tempoh kehamilan tahap pemakanan penting dan diutamakan dimana mereka mengamalkan memakan kacang badam dan kurma bersama susu.Dan untuk makan tengahari mereka akan makanroti dan ikan tanpa kepala bersama salad yang digauldengan badam dan berbagai jenis kekacang.
menurut mereka daging ikan baik untuk perkembangan otak dan kepala ikan mengandungi kimia yg tidak baik dan boleh merosakan pertumbuhan otak.


3.Ibu  mengandung mengamalkan pil-pil minyak ikan dan menjadi satu kewajipan bagi kaum Yahudi.


4.Mereka akan makan buah-buahan terlebih dahulu sebelum menjamah hidangan utama seperti roti ataupun nasi,kerna jika makan nasi dahulu dan baru buah ini akan menyebabkan kita mengantuk dan lemah untuk memahami pelajaran disekolah.


5.Mereka gemak makan ikan(hanya isi atau fillet) dan biasanya daging tidak akan ada bersama dimeja jika ada ikan,kerana menurut mereka daging dan ikan tidak elok dimakan bersama.


6.Ni kat negara kita banyak berlaku pada yg merokok...Di Israel merokok adalah taboo dan mereka amat pantang jika tetamu mahupun ahli keluarga sendiri merokok didalam rumah,dan mereka hanya merokok diluar rumah kerana mereka berpendapat bahawa kajian menunjukan nikotin dapat merosakan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes dimana keturunan perokok bakal membawa generasi yang cacat...
Wah hal pengeluar rokok terbesar adalah israel...lu pikir lah sendiri bab kata Nabil..


tu diantara benda-benda penting yg diamalkan oleh mereka kaum yahudi dalam membentuk bangsa yang cerdik dikalangan umat manusia didunia,,kerana kemahuan bangsa yahudi terlalu tinggi dimana mereka bercita-cita untuk menguasai seluruh dunia...dan pelbagai dakyah dan usaha yang mereka lakukan untuk merosakkan pemikiran manusia terutamanya kita yang beragama ISLAM...


Dalam hal-hal pemakanan yang elok bolehlah kita ambil sebagai kebaikan untuk kita dan generasi kita...
Dan dalam hal-hal kearah kebinasaan seperti merokok,minum arak,hiburan yang melampaui batas agama haruslah kita fikir kembali....

Pada pendapat aku setelah aku baca amalan yang dilakukan kepandaian mereka kaum yahudi adalah hasil dari usaha mereka dalam membentuk bangsa yahudi itu sendiri dan apa yang baik boleh kita amalkan seperti mereka dan perangai jahat bangsa mereka eloklah kita tinggalkan...
Post a Comment

.::My Starz::.

.::NuffNaNG::.