.::My NuffNaNG::.

.::SalAM PerSAuDArAAn::.

.::WeLcOmE::.

.::PeNGiKUt SeTiA Ku::.

09 October 2009

JaMuaN RAyA KAt OpIs Daa..

Assalamualaikum

Maaf lah dalam 2-3 hari ni ana asyik update blog jer citer pasal makan..coz byk sangat jamuan raya yang terpaksa ana tempuhi dalam hujung² bulan Syawal ni..Untuk N3 kali ni ialah jamuan hari raya yang telah kami satu jabatan anjurkan tapi hanya untuk staff jer...Al maklumlah staf kami pun dah cecah 200 orang lebih.


Untuk jamuan kali ini ana sekali lagi terpaksa join team Marhaban,saja nak cukupkan korum...Dan untuk laki ini macam tahun² lepas juga dimana setiap unit perlu menyediakan menu masing² untuk dijadikan hidangan pada kali ini.Kami mempunyai 7 bahagian yang berlainan tugas yang dikerjakan..hehehehe.Kalu kat bangunan wisma ni kami la yang paling ramai staff rasanya bangunan pun sampai 3 tingkat kami kongker..

Dan penat la nak tunggu upload gmbr ni byk sikit pada biasa la..tu jer la yg dapat ana amik dan mintak tolong wife tolong amik pun ada...tu la untung bila husband and wife kerja satu jabatan kan..


ni ana dan En Zainal
ni la rupanya yg Marhaban
ni pun sama la..Marhaban

mcm² menunya...lapor²ni unit ana yang sediakan tempah jer..
desert pun ada buah n dadih
satey mesti adakan setiap
jamuan raya
kerepek pun ada gak..
ni my favourite laksa johor
ni pun mesti ada lemang n rendang daging
roti jala pun ada gak..
wah sedap la kuah satey ni...
udang goreng pedas pun ada..
haa ni kawan ana tgh mkn ni...tak abis² lagi
ni la rupanya bila ana dah abis makan kenyang
Alhamdulillah

Tu la kisahnya bila dah kenyang semuanya masing² bawak diri la... tunggu apa lagi nak gi masjid la,ni kan hari Jumaat...
NOte:Hari sabtu esoknya dah ada 4 buah rumah lagi la... hari ahad pun ada gak..penat tapi kenyang la...apa pun kita patut bersyukur kerana dikurniakan kesihatan negara yang aman dan dilimpahi dengan rezeki yang banyak..kalu tak mana nak ada orang nak wat rumah terbuka kan...

Post a Comment

.::My Starz::.

.::NuffNaNG::.