.::My NuffNaNG::.

.::SalAM PerSAuDArAAn::.

.::WeLcOmE::.

.::PeNGiKUt SeTiA Ku::.

13 October 2009

PrOmOsI PeRenCaH MeE BaNDunG

Assalamualaikum...

Maaf lah yer, tajuk jer bikin gempak ana bukan pengedar laaaa..ni pun kirim kat kawan yg balik Kampung kat Muar jer..

N3 kali ni pasal makan lagi la...hehee ni boleh dikatakan sambungan pasal n3 yang lepas yang wife ana masak mee bandung tu,ramai yang kata nampak macam sedap jer kan...ni ana nak story la sikit,memang masa yang makan malam tu semua orang pun kata sedap.Dan ada yang tanya pakai perencah apa,jadi hari ni ana nak kasi pecah satu rahsia.....ditambah lagi dicampur dengan udang sotong dan byk fish ball....

Wife ana pakai perencah yang berjenama "Mak Pon".Ehehehe pelik dan unik kan nama perencah ni.Dan perencah ni berasal dari Muar Johor tempat yang biasa dengan jolokan Mee Bandung yang sodap² gitu...

Jadi dah ada dikalangan blogger pun kata mcm sodap,dan memang sodap pun dia orang yang cakap la..ana memang tak makan mee bandung sorry...la just cerita kat semua jer la...

Kat kertas tu siap ada lagi cara nak memasaknya cukup senag kan....tak sampai 1 jam pun dah siap ukt dihidang kepada tetamu semua...hehehehe


dari 5 bungkus dah tggl 3 jer
tu siap ajar cara nak memasaknya lagi
ni la rupanya perencah tu...isinya
Ni sesuai untuk makanan segera la kalau² jiran datang secara tak diundang hehehehe..
ikut kata wife, satu paket ni boleh untuk satu kilo mee la lebih kurang...
kalu ada yang nak try boleh ana tlgkan..hehehehe ikhlasa ker tak ekkkk....ikhlas....

Post a Comment

.::My Starz::.

.::NuffNaNG::.